30 September 2024

XVII MT "Refik Memišević - Brale", Subotica 2023.

U znak sećanja na Refika Memiševića, prvaka sveta i osvajača olimpijskog srebra, po 17. put u Subotici je u subotu 25. marta održan memorijalni turnir. Odlična organizacija domaćeg RK "Spartak", kako i dolikuje zvaničnom UWW turniru, okupila je rvačice i rvače kadetskog uzrasta iz 8 zemalja. Kod devojčica, u kategoriji do 49 kg, za Srbiju je nastupala Ivana Gajić, koja je osvojila zlatnu medalju, savladavši 2 protivnice iz Mađarske i po jednu iz Portugala i Srbije.



Kup Mađarske za pionirke U15, Mađarska 2023.

Proteklog vikenda je održan i otvoreni Kup Mađarske za pionirke do 15 godina na kome je Ivana Gajić osvojila zlatnu medalju i pehar za najbolju stranu takmičarku.



Prvenstvo regiona centralna Srbija za seniore, U17 i U13, Petrovac 2023.

U subotu 11. marta u Petrovcu je održano prvenstvo regiona centralna Srbija u grčko-rimskom stilu i rvanju za žene u uzrastima seniora, kadeta i pionira do 13 godina. Nastupilo je 97 boraca iz 9 klubova. Takmičari "Viteza" su osvojili 7 zlatnih medalja i to Momčilo Gajić i Ilija Petrović kod seniora, Andrijana Gavrić kod kadetkinja, Petar Gavrić, Lazar Radin, Aleksandar i Georgij Damnjanović kod pionira. Finalne borbe su izgubili senior Marko Savić kao i pionir Dimitrije Petrović a bronzu je osvojio senior Nemanja Gligorić i pionir Matija Krstić.



I kolo Super lige Srbije, Šabac 2023.

Danas smo 04.03., kao domaćini u hali "Zorka", u I kolu Super lige Srbije savladali RK "Novi Sad" rezultatom 6:2. U odličnim borbama pobede za "Vitez" su ostvarili Milan Tolić do 60 kg, Uglješa Gajić do 67, Momčilo Gajić do 72, Nemanja Gligorić do 82 kg, Ivan Gladović do 87 kg i Marko Savić 97 kg.





Kup Srbije za pionire U13, Subotica i Kup Srbije za pionire U11, Sombor 2023.

Proteklog vikenda pioniri "Viteza" su se borili na dva fronta. U subotu su pioniri do 13 godina su nastupali na Kupu Srbije u Subotici gde su osvojili 3 medalje i zauzeli ekipno peto mesto. Najuspešniji je bio Petar Gavrić u kategoriji do 48 kg osvojivši zlatnu medalju, Aleksandar Damnjanović do 85 kg je izgubio finalnu borbu i osvojio srebro dok je Lazar Radin bio treći do 70 kg.
U nedelju je Sombor bio domaćin najboljih pionira do 11 godina na Kupu Srbije, a održan je i memorijalni turnir "Petar Cucić" za rvače do 9 godina.
Bronzani na Kupu Srbije su bili Georgij Damnjanović i Matija Krstić, dok se na memorijalu Bogdan Savić okitio zlatom a Pavle Jovanović srebrom.
U subotu 04. marta u 12 sati u hali "Zorka", "Vitez" u okviru I kola Super lige Srbije dočekuje "Novi Sad".






Kupovi Srbije za kadete i juniore, Beograd 2023.

Proteklog vikenda u Beogradu su održani Kupovi Srbije za uzraste kadeta i juniora u ženskoj i muškoj konkurenciji. Obzirom da su bili otvorenog tipa, učestvovale su i ekipe iz Moldavije, Grčke, Slovenije, BiH i Bugarske.

U subotu su nastupali juniori i u konkurenciji 109 takmičara iz 25 ekipa, "Vitez" je zauzeo 5. mesto. Momčilo Gajić u kategoriji do 67 kg nakon četiri pobede osvojio zlatnu medalju dok je Nemanja Gligorić, koji se borio u kategoriji do 77 kg, izgubio finalnu borbu od reprezentativca Moldavije Aleksandru Soloveia, nekadašnjeg svetskog i evropskog kadetskog prvaka, i aktuelnog vicešampiona sveta u juniorskoj konkurenciji. U plasmanu za Kup Srbije, ne računaju se rezultati učesnika iz inostranstva, tako da se Nemanja plasirao na prvo mesto.

U nedelju je Ivana Gajić, još uvek starija pionirka, debitovala u kadetskom uzrastu i nadmoćno osvojila prvo mesto, savladavši četiri protivnice.

Narednog vikenda su na programu Kupovi Srbije za najmlađe, za pionire do 13 godina u Subotici, i za pionire do 9 i do 11 godina u Somboru.






27 September 2024

Prvenstvo Srbije za mlađe seniore U23, Valjevo 2023.

U subotu 11. februara, RK "Mladost" iz Valjeva je bio domaćin prvog ovogodišnjeg državnog prvenstva i to u uzrastu mlađih senorki i seniora do 23 godine.Šabački "Vitezovi" su nastupili sa 7 boraca, osvojili 4 medalje i zauzeli ekipno sedmo mesto u konkurenciji 21 kluba iz Srbije.
U kategoriji do 72 kg nastupala su braća Uglješa i Momčilo Gajić, gde je Momčilo osvojio bronzanu medalju a Uglješa je zauzeo 10 mesto.
Marko Savić se takmičio u kategoriji do 97 kg, izgubio je finalnu borbu i osvojio srebrnu medalju, dok je Ilija Petrović do 130 kg bio treći.
Kod devojaka, Nataša Petrović do 53 kg je bila druga.
Nastupali su i Branislav Bogićević do 82 kg koji je zauzeo 12 mesto a Nikola Lukić do 87 kg je bio osmi.



Kup Srbije za pionire U15, Subotica 2023.

U subotu 04. februara je počela rvačka sezona nastupom pionira do 15 godina na Kupu Srbije u Subotici.
U konkurenciji 102 takmičara iz 21 kluba, nastupilo je i 10 rvača "Viteza" koji su osvojili 5 medalja.

Najuspešniji je bio Arijan Alija, koji je u kategoriji do 75 kg osvojio zlatnu medalju dok je Matija Đurić do 38 kg osvojio srebrnu medalju.

Bronze su zavredneli Dušan Lukić do 75 kg, Kosta Marjanović do 57 kg i Petar Gavrić do 48 kg. Aleksandar Damnjanović i Mihailo Gajić su izgubili borbe za treće mesto.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto je osvojio "Radnički" iz Sombora sa 135 bodova, drugi je bio "Vitez" sa 95 a treći somborski "Soko" sa 93 boda.

Narednog vikenda se održava Prvenstvo Srbije za uzrast mlađih seniora do 23 godine.



Ivana Gajić, najbolja pionirka u 2022.

 


MT "Jovan Bogić - Pufika", Novi Sad 2022.

Proteklog vikenda je završena takmičarska sezona u Srbiji a rvači "Viteza" su se borili na dva fronta.
Najmlađi, pioniri do 9 i do 11 godina, takmičili su se u Novom Sadu na tradicionalnom Memorijalnom turniru "Jovan Bogić - Pufika" gde su osvojili tri medalje.
Petar Gavrić i Georgij Damnjanović su pobedili sve svoje protivnike i osvojili zlatne medalje, dok je Matija Krstić zauzeo treće mesto.









Kup regiona, Sombor 2022.

Proteklog vikenda je završena takmičarska sezona u Srbiji a rvači "Viteza" su se borili na dva fronta. Juniori Momčilo Gajić i Nemanja Gligorić, kao i stariji pioniri Dušan Lukić, Arijan Alija i Kosta Marjanović, bili su deo reprezentacije Rvačkog saveza centralne Srbije na Kupu regiona u Somboru.



MT "Pobednik", Padinska skela 2022.

U nedelju 04. decembra, dvanaesti po redu, održan je Međunarodni trofej "Pobednik" u slobodnom stilu u organizaciji RK "Pobednik" iz Borče. Učestvovalo je 183 takmičara koji su predstavljali 31 klub iz 7 zemalja. Boje "Viteza" je branilo 10 takmičara a najuspešniji su bili Ivana Gajić i Kosta Marjanović osvojivši prva mesta, Arijan Alija drugo mesto dok su Aleksandar Damnjanović i Petar Gavrić osvojili bronzane medalje.
Narednog vikenda, turnirima u Novom Sadu i Somboru, se završava takmičarska godina i nakon kraće pauze počinju pripreme za sledeću.



Projekat "TRAWECU", Grčka 2022.

U ponedeljak 31. oktobra, zvanično je završen dvogodišnji ERASMUS + projekat "TRAWECU" na kome je i naš klub bio jedan od partnera pored organizacija iz Grčke, Francuske, Rumunije i Španije. Krajem septembra je u grčkom gradu Seru održana poslednja cesija sastanaka gde su sumirani rezultati projekta, koji je od strane učesnika ocenjen kao uspešan i predstavlja početak dalje saradnje koja je dogovorena.
Tačka na projekat jeste i objavljivanje knjige o iskustvima partnera tokom projekta.

Link elektronske verzije knjige:
https://issuu.com/barrennada/docs/trawecu-traditional_wrestling-cultural_tourism_and

Izvestaji o sastanku u Seru:
https://jugaje.com/trawecu-project-final-meeting-in-serres-macedonia-greece/?lang=en
https://epiloges.tv/serexpo-2022-anaviose-i-paradosiaki-pali-me-symm/?fbclid=IwAR0Ly0srtnhEiQ2rNePEoA-ERj7v2VbqkDkXNFNWnGELSy3jlQLyVYjoRpQ












Prvenstvo Balkana, Rumunija 2022.

Na Prvenstvu Balkana za starije pionire koje je danas održano u Bukureštu, naša Ivana Gajić je nakon tri pobede osvojila zlatnu medalju!






XIII memorijalni turnir "Čaba Ferenc", Kanjiža 2022.

U subotu 22.10. je u Kanjiži održan XIII memorijalni turnir "Čaba Ferenc" na kome je učestvovalo preko 300 takmičara iz 15 zemalja."Vitez" je predstavljalo sedam boraca koji su osvojili tri bronzane medalje, što je značajan rezultat obzirom na broj zemalja i takmičara. Bronze su osvojili Aleksandar Damnjanović do 80 kg, Bogdan Savić do 26 kg i Petar Gavrić do 48 kg.



Super rvačka liga Srbije 2022.

Proteklog vikenda je počelo takmičenje u Super rvačkoj ligi Srbije a domaćin prvog turnira je bio RK "Zmajevi" iz Petrovca na Mlavi.
U prvom kolu "Vitez" se sastao sa "Sokolom" iz Sombora a meč se završio nerešenim rezultatom 4:4, pobede su ostvarili Momčilo Gajić do 72 kg, Nemanja Gligorić do 77 kg, Marko Savić do 97 kg i Uroš Madžarević do 87 kg. U drugom kolu Šapčani su rvali protiv "Novog Sada" i izgubili rezultatom 5:3, a pobedili su Gajić, Ivan Gladović do 82 kg i Madžarević. Protiv "Potisja" iz Kanjiže je zabeležen još jedan nerešen rezultata a bolji od svojih protivnika su bili Gajić, Gladović, Madžarević i Ilija Petrović do 130 kg.

Većini takmičara je ovo bilo prvo superligaško iskustvo i nijanse su odlučivale u mečevima Gligorića i Savića, koje su mogle da preokrenu rezultat u korist "Viteza" i već u prva tri kola obezbede opstanak u elitnom takmičenju.

Ostala kola Super RLS biće održana kao tromeči u 4 termina, narednog vikenda "Vitez" je slobodan.



MT "Stipan Dora", Subotica 2022.

Obzirom da su prvenstva i kupovi države završeni u prvom delu sezone, jesen je predviđena za međunarodne klupske turnire kao i za ligaška takmičenja.U Subotici je osvojeno jedno zlato i dve bronze, Ivana Gajić je osvojila prvo mesto i titulu najbolje takmičarke turnira, a Dušan Lukić i debitant Bogdan Savić su zauzeli treća mesta.
Od narednog vikenda seniori "Viteza" počinju svoje superligaško takmičenje za 2022. godinu.



MT "Husinski rudari", Tuzla 2022.

Obzirom da su prvenstva i kupovi države završeni u prvom delu sezone, jesen je predviđena za međunarodne klupske turnire kao i za ligaška takmičenja.Ovog vikenda najmlađi rvači su nastupili na dva turnira, na IV međunarodnom turniru "Husinski rudari" u Tuzli i memorijalnom turniru "Stipan Dora" u Subotici.
Iz Tuzle su se borci "Viteza" vratili sa četiri medalje, zlata su osvojili Arijan Alija, Petar Gavrić i Kosta Marjanović, dok je Mihailo Gajić izgubio finalnu borbu.



Sajam sporta, Beograd 2022.

U okviru Sajma sporta u Beogradu, na Adi Ciganliji je u nedelju 25.09. održan prijateljski rvački susret mladih reprezentativki Hrvatske i Srbije. Nastupila je i naša Ivana Gajić koja je ostvarila poraz i pobedu.



"Tokati" i Skupština ETSGA, Italija 2022.

U Veroni, za vreme održavanja tradicionalnog uličnog festivala tradicionalnih igara "Tokati", priređena je i Skupština ETSGA na kojoj su delegati kluba bili Jovica Mihailović i Dejan Čikarić, koji su iskoristili priliku da prošire poznanstva i ostvare nove kontakte u cilju saradnje na polju tradicionalnih sportova.









48. Međunarodni turnir "Prijateljstvo", Slovačka 2022.

Proteklog vikenda "Vitez" je imao svoje predstavnike na 48. Međunarodnom turniru "Prijateljstvo" u Slovačkoj, kao i na zasedanju 21. godišnje Skupštine Evropske asocijacije za tradicionalne igre i sportove ETSGA u Italiji.Na turniru u slovačkom gradu Prievidza, nastupilo je sedam takmičara u slobodnom stilu a najuspešniji su bili kod mlađih pionira Petar Gavrić sa osvojenom zlatnom medaljom, i konkurenciji juniora Nemanja Gligorić koji se domogao bronzane medalje.





Pripreme Grčka 2022.

U periodu od 21. do 31. avgusta, prvotimci kluba se nalaze na pripremama za drugi deo sezone u grčkom odmaralištu Stavros.






Grand prix memorijalni turnir "Yrgyzbay Doskhanauly", Kazahstan 2022.

Na UWW Grand prix memorijalnom turniru "Yrgyzbay Doskhanauly" u kazahstanskom tradicionalnom rvanju, održanom od 28. do 30. jula u gradu Aksuat, nastupila su trojica boraca iz Srbije. Pored Marka Jovanovića i Aleksandra Đukanovića, boje Srbije u kategoriji do 70 kg, branio je naš Momčilo Gajić, koji je u borbi za bronzu poražen od domaćeg takmičara, nakon pobede nad predstavnikom Indije i poraza od takmičara iz Tadžikistana.



26 September 2024

Sombor 2022.

U periodu od 23. do 30.07. šestorica naših boraca, boravili su na rvačkom kampu "Soko" u Somboru.



Kopaonik 2022.

Naši takmičari, Nemanja Gligorić i Arijan Alija, nalaze se na pripremama RSCS na Kopaoniku.



Prvenstvo Evrope za pionire U15, Hrvatska 2022.

U periodu od 16. do 19. jula, Zagreb je bio domaćin Prvenstva Evrope za uzrast pionira do 15 godina. U subotu 16.07. nastupale su pionirke, među kojima i naša Ivana Gajić.Ivana se borila u kategoriji do 50 kg, u konkurenciji 25 devojčica.
U 1/16 finala se sastala sa Pezićevom, predstavnicom Hrvatske i savladala je na bodove rezultatom 6:0. Njena protivnica u 1/8 finala je bila Francuskinja Serdot, koju je pobedila tušem 9:1. Pobednički niz prekida porazom u 1/4 finalu od Mađarice Czegledi na bodove 7:10. Obzirom da je Mađarica izgubila polufinalni meč i kasnije osvojila bronzu, Ivana nije dobila priliku za repasaž. U konačnom plasmanu Ivana je zauzela osmo mesto, što je vrlo dobar rezultat uz žal za borbom za medalje. Naredno veliko takmičenje koje je očekuje jeste Prvenstvo Balkana, koje se na jesen održava u Bukureštu.





Godišnja Skupština kluba

 Godišnja Skupština kluba za 2021. godinu.










MT "Meteori", Grčka 2022.

Protekle nedelje članovi "Viteza" su se takmičili na međunarodnoj sceni. Na Prvenstvu Evrope za juniore u Rimu, za reprezentaciju Srbije u kategoriji do 67 kg, nastupao je Momčilo Gajić. Ostvarivši pobedu protiv domaćeg takmičara, i dva poraza od predstavnika Jermenije i Turske, zauzeo je osmo mesto od 22 učesnika.
Ivana Gajić je na poslednjem nastupu pred evropsko prvenstvo za uzrast pionira do 15 godina, na međunarodnom turniru "Meteori" u grčkom gradu Trikala, osvojila srebrnu medalju izgubivši finalnu borbu od domaće takmičarke.



Prvenstvom Srbije za uzrast pionirki i pionira do 15 godina u slobodnom stilu, Kanjiža 2022.

Prvenstvom Srbije za uzrast pionirki i pionira do 15 godina u slobodnom stilu, završen je prvi deo rvačke sezone u Srbiji. Ivana Gajić do 58 kg je postala prvakinja Srbije i potvrdila svoje učešće na Prvenstvu Evrope koje se održava sredinom jula u Zagrebu.
Kod pionira, Arijan Alija do 62 kg i Kosta Marjanović do 52 kg, izgubili su finalne borbe i osvojili srebrne medalje.









Prvenstvo Srbije za pionire U13, Senta 2022.

U nedelju je Senta ugostila pionire do 13 godina na državnom prvenstvu u grčko-rimskom stilu.
U konkurenciji 106 takmičara iz 20 klubova, nastupilo je 8 rvača iz Šapca koji su na kraju bili ekipno četvrti sa 90 bodova, iza "Sente" sa 95, somborskog "Radničkog" sa 100 i "Potisja" sa 130.

Prvak Srbije postao je Arijan Alija do 60 kg sa četiri efektne pobede, dok su finalne borbe izgubili Mihailo Gajić do 48 kg i Kosta Marjanović do 54 kg. Bronzanu medalju je osvojio Petar Gavrić do 44 kg dok je Dušan Lukić izgubio borbu za treće mesto.

Narednog vikenda je na programu državno prvenstvo u slobodom stilu za pionire do 15 godina i juniore, a nakon toga Momčila Gajića krajem juna očekuje nastup na Prvenstvu Evrope za juniore u Rimu, kao i učestvovanje Ivane Gajić na skupu najboljih evropskih pionira sredinom jula u Zagrebu.



Prvenstvo Srbije za seniore u slobodnom stilu, Kanjiža 2022.

Prvi deo rvačke sezone se polako privodi kraju, a da su takmičari "Viteza" dobro tempirali formu, pokazuju rezultati ostvareni prethodnog vikenda.
U subotu su na državnom prvenstvu u Kanjiži nastupali seniorke i seniori u slobodnom stilu.

Među 98 rvača iz 23 kluba, bilo je i 6 takmičara "Viteza" koji su u ekipnom plasmanu zauzeli odlično treće mesto sa 80 bodova, iza "Potisja" iz Kanjiže sa 84 i "Sente" sa 85.

U kategoriji do 70 kg, nastupala su braća Momčilo i Uglješa Gajić, koja su se ovoga puta morala zadovoljiti bronzama.

Nemanja Gligorić do 79 kg, je poražen u finalnoj borbi od Pintera iz "Sente" rezultatom 7:7, izgubivši bod, i titulu najboljeg u poslednjoj sekundi meča.

Petostruki seniorski prvak Srbije, Uroš Madžarević do 86 kg, ovoga puta nije uspeo da odbrani titulu, bolji je bio Mihajlović iz niškog "Konstantina Velikog".

U kategoriji do 125 kg, Dejan Čikarić je osvojio bronzanu medalju, dok je Marko Savić do 97 kg izgubio borbu za bronzu. U konkurenciji devojaka, Jovana Lazić nije došla do borbe za medalje.





Prvenstvo Srbije u slobodnom stilu za pionire U13, Kragujevac 2022.

U nedelju 29.05. je Rvački klub "Kragujevac" bio domaćin državnog prvenstva u slobodnom stilu za pionire do 13 godina. Za "Vitez" je nastupilo 11 dečaka, koji su u ekipnom plasmanu zauzeli 4. mesto.Prvak Srbije je postao Arijan Alija u kategoriji do 60 kg, ostvarivši tri pobede. Finalne borbe su izgubili Petar Gavrić do 44 kg i Mihailo Gajić do 48 kg, osvojivši srebrne medalje.
Nadomak medalja su bili i Aleksandar Topalović do 48 kg, Kosta Marjanović do 54 kg i Dušan Lukić do 70 kg, koji su izgubili borbe za bronzane medalje.
Narednog vikenda je na programu Prvenstvo Srbije u slobodnom stilu za seniorke i seniore, kao i državno prvenstvo za pionire do 13 godina u grčko-rimskom stilu.



Prvenstvo Srbije u rvanju grčko rimskim stilom za seniore, Subotica 2022.

Subotica i rvački klub "Spartak" bili su domaćini 91. pojedinačnog prvenstva Srbije u rvanju grčko rimskim stilom na kojem se okupio rekordan broj klubova i takmičara. Učešće je uzelo 137 takmičara iz 21 kluba a među njima 7 boraca "Viteza".
U kategoriji do 67 kg Uglješa Gajić je nakon tri pobede izborio finale ali je poklekao pred reprezentativcem Sebastijanom Nađem. Blizu medalja bili su Nemanja Gligorić do 77 kg i Dejan Čikarić do 130 kg, koji su izgubili borbe za bronzane medalje.



Prvenstvo Srbije za pionire U15, Sombor 2022.

Na državnom prvenstvu u grčko-rimskom stilu za pionire do 15 godine, koje je održano u subotu 14. maja u Somboru, nastupilo je 110 boraca iz 22 kluba.Šabački "Vitez" je predstavljalo 6 rvača a osvojene su dve bronzane medalje.
Treća mesta su zavredneli Kosta Marjanović do 52 kg i Arijan Alija do 62 kg, dok je Mihailo Gajić do 48 kg izgubio borbu za bronzanu medalju.
Narednog vikenda je u Subotici državno prvenstvo za seniore u grčko-rimskom stilu.



Prvenstvo Srbije za juniore, Subotica 2022.

U nedelju 08. maja je u Subotici održano Prvenstvo Srbije za juniore u grčko-rimskom stilu. Natupilo je 105 rvača iz 20 klubova a "Vitez" su predstavljala četvorica boraca.U kategoriji do 67 kg, u konkurenciji 13 takmičara, Momčilo Gajić je nakon 4 efektne pobede, potvrdio status najboljeg rvača u ovoj kategoriji.
U sredu 11. marta će u prostorijama Atletske dovorane "Beograd" u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, biti održano svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju sportista a među kojima su i naši seniorski prvaci države, Momčilo Gajić i Uroš Madžarević sa zvanjem vrhunskih sportista amatera nacionalnog ranga.
Narednog vikenda se u Somboru održava Prvenstvo Srbije u grčko-rimskom stilu za pionire do 15 godina.