17 April 2008

Nasa vizija rvanja

Vodeći se teorijom da savršen sistem ne postoji, da sve ima vek trajanja i da se ne popravlja ono što treba zameniti novim, došli smo na ideju da formiramo nov rvački klub u Šapcu. Cilj nam je da uradimo ono što nisu drugi i na način na koji smatramo da je najbolji i koji zaslužuju svi zainteresovani za rvanje i sport uopšte. To znači oživeti konkurentnost odnosno sprečiti izolaciju i monopol koji je bio do sada na našem području. Koristeći se savremenim principima menadžmenta u sportu želimo da:
Makro ciljevi
Postignemo vrhunske medjunarodno priznate sportsko-takmičarske rezultate jer je evidentno da je to u našoj sredini moguće kada su u pitanju pojedinačni i borilački sportovi.
Organizujemo rad sa mladjim kategorijama i stvorimo osnovu za najmanje 70% seniorskog tima.
Razvijemo amatersko bavljenje rvanjem.
Afirmišemo moralne vrednosti u skladu sa ferplejom.
Stavimo poseban akcenat na zaštitu zdravlja i ličnosti sportista.
Organizujemo najviše (najznačajnije) sportske priredbe.
Uporno se borimo protiv droge i dopinga.
Izostavimo komercijalizaciju po svaku cenu.
Izbegnemo dehumanizaciju, slavoljublje, pohlepu i bolesnu ambicioznost.
Mikro ciljevi
Težićemo da svojim znanjem i novim dostignućima u oblasti sporta formiramo bazu u nekoliko (kasnije i šire) šabačkih osnovnih škola sa decom uzrasta V i VI razred gde bi strogom selekcijom kroz skraćenje perioda za stvaranje vrhunskog sportskog rezultata sa 8-10 na 4-6 godina, “proizveli” takmičare za seniorsku ekipu i plasirali se u I rvačku ligu Srbije, kao i pokušali da napravimo medjunarodni rezultat (Evropa, svet, Olimpijada…). Primer kojim se vodimo su RK”Partizan” Beograd, RK”Radnički” Beograd koji su za period od 5 godina uspešno izašli iz rezultatske (i opšte) krize i uspešno se takmiče u ligaškim i ostalim takmičenjima sa gotovo 100% svojim kadrom. Da Šabac postane baza rvačkog sporta zapadne Srbije gde bi se rvanje, kao tradicionalni sport, vratilo medju narod otvaranjem sekcija u Bogatiću, Loznici i Ljuboviji, i uže u šabačkim naseljima.