23 December 2008

"Partizanu" titula doneta za zelenim stolom

Na stadionu Partizana održana je sednica Predsedništva RSS sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je donošenje odluke po održanom plej ofu, nalazima Antidoping agencije Srbije i zaključcima sa Liga odbora RSS odžanog pre par dana u Zrenjaninu, Posle dugačke rasprave Predsedništvo RSS je donelo odluku da je Partizan prvak Srbije u Prvoj rvačkoj ligi u sezoni 2008., kao ekipa koja je do plej ofa bila prva.
Plej of održan je 16. novembra u Beogradu, a od 13 takmičara koji su testirani na doping testu trojica su bili pozitivni to Perica Dimitrijević (Radnički, Kragujevac), Miloš Kesić (Partizan) i Danilo Bosnić (Spartak). Na plej ofu trofej je osvojio Spartak. Pre par dana u Zrenjaninu je zasedao Liga odbor Prve rvačke lige Srbije koji je izglasao da se plej of ne ponavlja i da Spartak ostaje prvak, a da takmičari snose posledice.
Prvi čovek RSS Željko Trajković obrazložio je problem nastao na plej ofu i pozitivnih takmičara. Takodje, pored rešavanja plej ofa mora se voditi računa i oko Super Kupa Srbije.
Posle dosta džentlmenske rasprave članova Predsedništva RSS i predstavnika klubova došlo je do verbalnog sukoba, u više navrata, izmedju Prvoslava Ilića predsednika Takmičarske komisije RSS i Rajka Baltića direktora Partizana i potpredsednika RSS gde je Baltić, u žaru rasprave, podneo ostavku, ali se posle sve smirilo!
Branislav Petrin, direktor LOPRLS rekao je:
-Ovo je peta sednica Predsedništva a na četvrtoj sednici Predsedništva usvojeno je i izglasano i doneta je odluka da je poništen plej of. U zapisniku piše, kao 10. tačka suspendovalo je pozitivne takmičare i Liga odboru daje da se poništi plej of a da smo ranije dobili zapisnik sve bi bilo drugačije.
Odlukom Predsedništva jednoglasno je izglasano da se poništava plej of, a posle prvog dela sezone proglašava se ekipa Partizana kao novi prvak Srbije u Prvoj rvačkoj ligi Srbije.
Takodje, nalaže se da u subotu predsednik Takmičarske komisije RSS organizuje Super Kup Srbije, a dogovoreno je da to bude u Zrenjaninu u nedelju 28. decembra. Sastaće se ekipe Partizana i Proletera.
Naloženo je kancelariji RSS da se pehar i medalje koje su podeljene RK Spartak na plej ofu 16. novembra vrate nacionalnoj federaciji da bi se podelile rvačima Partizana.

Autor: A.Ahel
Vest preuzeta iz "Sportski žurnal" od utorka 23.12.2008. godine