03 June 2014

Vanredna situacija, poplave u Šapcu i okolini 2014.

Nakon obilnih i višednevnih padavina u Srbiji, koje su izazvale nepogode, 15.05. Vlada Republike Srbije je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji čitave Srbije.
Obzirom da je se Šabac nalazi na reci Savi koja je iz dana u dan rasla i čiji nivo vodostaja je premašio sve rekorde od kada se meri, grad Šabac sa okolnim mestima uz Savu je bio u posebno teškom položaju i neizvesnoj situaciji. Prethodnih dana rečice Dobrava i Dumača su se izlile i poplavile naselja uz njih i izazvale veliku štetu.
Od 16.05. pa do 20.05., do kada su postojale potrebe za angažovanjem ljudstva na odbrani i ojačavanju nasipa, članovi R. K. "Vitez" su se odazvali pozivima nadležnih, odgovorno i neumorno izvršavali zadatke, i preuzimali inicijativu kada je to bilo potrebno a sve u cilju zaštite i odbrane života i materijalnih dobara svojih najbližih, svog grada i svoje države, kako se to od sportista i očekuje.
Ovom prilikom posebnu zahvalnost dugujemo i izričemo čelnicima Rvačkog saveza Srbije, članovima Rvačkog kluba "Radnički" Beograd, članovima Rvačkog kluba "Kragujevac" kao i ostalima koji su bili prisutni na nekoj od lokacija, a nismo ih videli i nismo bili obavešteni o njihovom prisustvu u Šapcu kritičnih dana, kao i svima iz rvačkog sveta koji su se interesovali za situaciju u Šapcu u pružali nam podršku i nudili pomoć.

 Dobrava - Cerovac
Dumača - Gornja Vranjska
 Sava - Stari grad, Šabac
 Sava - Drenovac
 Punkt za punjenje džakova - Letnjikovac
Nasip - Drenovac