01 September 2015

Narodno rvanje na 10. SEOSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA GRADA ŠAPCA, 29.08.2015. u Krivaji

Na 10. jubilarnim Seoskim olimpijskim igrama Grada Šapca koje su ove godine održane u Krivaji, u subotu 29.08. na programu je bilo takmičenje u narodnom rvanju. Nakon više od 20 godina prihaćena je inicijativa gen. sekretara SSŠ Dejana Popovića i direktora kluba Jovice Mihailovića da se narodno rvanje ponovo uvrsti u program SOI. Sportski savez Šapca kao tehnički organizator uz pomoć R. K. "Vitez" uspešno je organizovao takmičenje u narodnom rvanju na kome je učešće uzelo deset mesnih zajednica, sa 26 učesnika u tri težinske kategorije do 80 kg, do 100 kg i preko 100 kg. 
Pripremljene su propozicije na osnovu nekih ranijih iskustava sa SOI i težnja je da se u narednom periodu, na nivou čitave Srbije u gradovima u kojima se održavaju SOI, prezentuje narodno rvanje i pokuša da se vrati u takmičarski program kako bi se rvački sport popularisao i bio pristupačniji.
Da je to dobra ideja, koja može dati rezultate, pokazalo je prisustvo velikog broja ljudi koji su sa znatiželjom pratili svaki potez takmičara. U trideset odrvanih borbi nije zabeležena ni jedna povreda a sudije su svoj posao odradile na visokom nivou tako da nije bilo ni jedne zamerke niti prigovora od strane takmičara. Najuspešniji su bili rvači MZ Gornja Vranjska, drugo mesto je zauzela MZ Jevremovac dok se na trećem mestu našla ekipa MZ Culjković.














Foto: © R.K. Vitez