22 November 2016

IT "Day of children", Iran, Tehran 2016.

Иранска рвачка федерација је од 16. до 19. новембра у Техерану организовала међународни екипни турнир за пионире (од 2001. до 2003. годишта) „Дан деце“, који се налази и на календару Светске рвачке федерације (UWW). 
У грчко-римском стилу наступило је 13 екипа (Јермемија, Азербејџан, Грузија, 3 екипе Ирана, Ирак, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан, Туркменистан и Украјина) међу којима и екипа Молдавије, коју су поред домаћих такмичара, чинили и рвачи из Румуније и наш члан Илија Петровић у категорији до 85 килограма. У групном такмичењу Молдавија је у првом колу изгубила од Јерменије резултатом 8:2 а Илија је своју борбу изгубио резултатом 0:1. У другом колу савладана је екипа Ирака резултатом 7:3 а Илија је свог противника победио резултатом 1:0. У мечевима за пласман од 5. до 13. места, Молдавија је рвала са екипом Украјине нерешено 5:5 али је Илија победио у последњем мечу 3:0 и освојио бодове који су решили победника у корист Молдавије. У борби за пето место савладана је екипа Грузије са 6:4 али је Илија изгубио резултатом 8:0.
Било је ово велико искуство за нашег такмичара, две победе и два пораза на овом великом међународном турниру, као и поверење које су му указали представници Румуније и Молдавије позвавши га да се такмичи за њихову екипу, говоре у прилог да је на добром путу и да треба да настави да се бави рвањем са још већим залагањем и жељом. Илија је у сваком погледу на овом такмичењу на најбољи начин представљао Србију, свој град и клуб из ког долази.

Резултати