05 June 2019

Memorijalni turnir „Refik Memišević Brale“, Subotica 2019.

Rvački klub Spartak je po četrnaesti put organizovao Memorijalni turnir „Refik Memišević Brale“ za rvače u kadetskoj kategoriji u znak sećanja na čuvenog rvača, velikog šampiona, osvajača svetskog zlata i olimpijskog srebra.
U hali sportova u Subotici okupilo se blizu 60 rvača iz deset zemalja, Belorusije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Slovačke i Srbije. Reprezentacija Srbije bila je najbrojnija sa 17 učesnika. Uprkos nešto manjem broju takmičara u odnosu na prethodne godine, turnir je bio kvalitetan. U ekipnom plasmanu trijumfovala je reprezentacija Srbija pošto su naši mladi reprezentativci osvojili 9 medalja sa čime su osvojili 143 boda, Hrvatska je druga sa 90, a Moldavija treća sa 75 bodova. Posebno priznanje, trofej Refika Memiševića pobedniku u kategoriji 110 kg, Dominiku Krawcyku iz Poljske uručila je Sanja Svilar, ćerka pokojnog Memiševića.
Selektor kadetske reprezentacije Srbije, Batrić Karadžić, zadovoljan je nastupom rvača iz Srbije. – Izveli smo 17 takmičara, da proverimo u kakvoj su formi, pred Prvenstvo Evrope. Desilo se ono što sam i očekivao, a naše najbolje borce smo videli u kategorijama do 71 i do 80 kg. U kategoriji do 80 kg imamo dva izuzetna borca, Vukovića i Markulića, što su i dokazali plasmanom u finale. I u drugoj kategoriji imamo dobre borce, Gajića i Rajića. Raić nije imao sreće danas, a Gajić je stigao do finala gde je poražen, uz nekoliko diskutabilnih situacija. Što se broja učesnika tiče, malo je pomeren turnir unapred, a kako je ovo školski uzrast, to je možda jedan od razloga. Ipak, kvalitet u odnosu na prošle godine ne zaostaje.

Rezultati: 
48 kg: Julian Lungu (Rumunija)), Žolt Zonai (Srbija), Aleksandar Berarov (Srbija),
51 kg: Vitalie Eriomenco (Moldavija), Bruno Cabula (Hrvatska), Bojan Dončić (Srbija),
55 kg: Dejan Fratrić (Srbija), Sabolč Lošonc (Srbija), David Berec (Srbija),
60 kg: Alecsandr Gurali (Moldavija), Gabor Kovač (Mađarska), Domagoj Celiček (Hrvatska), Nikita Murashea (Belorusija),
65 kg: Alexei Hanloveshi (Moldavija), Simeik Vakub (Češka), Ladislav Huszarovics (Slovačka), Kristian Bošnjak (Hrvatska),
71 kg: Nejc Gomboc (Slovenija), Uglješa Gajić (Srbija), Marko Vukas (Hrvatska), Tadeas Hakl (Češka),
80 kg: Mario Vuković (Srbija), Jovan Markulić (Srbija), Aleh Dubrovski (Belorusija), Tomislav Brkan (Hrvatska),
92 kg: Laszlo Csaba Varsanyi (Mađarska), Rajek Sifalda (Češka), David Kolar (Češka),
110 kg: Dominik Krawczyk (Poljska), Adolf Bazso (Mađarska), Jakub Siemski (Poljska).