26 November 2012

R.K. "Vitez" u I RLS!

Vodeci se teorijom da savrsen sistem ne postoji, da sve ima vek trajanja i da se ne popravlja ono što treba zameniti novim, decembra 2007. godine formiran je R.K. "Vitez". Oko istog cilja se okupila grupa aktivnih i bivsih rvaca, spoj mladosti i iskustva, sa jasnom idejom kako da unapredi rvanje u nasem gradu i okolini. Nakon pet godina postojanja, u godini kada se slavi i jubilej 40 godina rvanja u Sapcu, kao rezultat mukotrpnog rada i zalaganja svih clanova kluba usledio je ulazak u Prvu rvacku ligu Srbije u grcko-rimskom stilu.
R.K. "Vitez" je 10.11. organizovao treci turnir II RLS na kome je uz veliku podrsku domace publike zabelezio pobede nad ekipama R.K. "Mladost" iz Valjeva i R.K. "Fruskogorac" iz Sremske Kamenice kao i "tesno" izgubio uz ociglednu "pomoc" sudija, na sta je i zvanicno upucena zalba RSS, 3:4 od R.K. "Lj. I. Gedza" iz Mladenovca. To je bilo dovoljno da na kraju, posle osam kola u konacnom plasmanu II RLS zauzme drugo mesto koje je sabacki klub odvelo u I RLS. U sezoni 2013. sabacka publika ce biti u prilici da gleda duele sa velikim prvoligaskim ekipama i podrzi R.K. "Vitez" u borbi za ostvarivanje sto duzeg prvoligaskog staza, sto je primarni cilj.
Narednog vikenda omladinski pogon kluba ucestvovace na turniru u Beogradu u slobodnom stilu, dok seniorsku ekipu ocekuje takmicenje u I RLS za slobodnostilase.