16 January 2022

Prvenstvo Srbije za juniore, Kanjiža 2021.

U subotu 15.05. u Kanjiži je održano Prvenstvo Srbije za juniore u grčko-rimskom stilu. Nastupilo je 95 takmičara iz 22 kluba."Vitez" je, predvođen trenerima Ivanom Gladovićem i Nikolom Nikolićem nastupio sa 7 takmičara koji su osvojili 5 medalja.
Samo 5 bodova je delilo Šapčane da budu ekipni pobednik prevenstva, pa je zrenjaninski "Proleter" bio prvi sa 110 bodova dok je "Vitez" sa 105 zauzeo drugo mesto.
Prvak Srbije u kategoriji je postao Ilija Petrović do 130 kg, pobedivši protivnike iz beogradskog "Radničkog", zrenjaninskog "Proletera" i "Novog Sada". U kategoriji do 67 kg boje "Viteza" su branili braća Gajić, ovog puta titulom prvaka Srbije se okitio stariji Uglješa, savladavši rvače iz beogradskog "Železničara", mlađeg brata Momčila i u finalu takmičara beogradskog "Partizana". Momčilo je osvojio bronzu pobedivši protivnike iz "Atkis"-a iz Kikinde i "Železničara".
Finalnu borbu kategorije do 82 kg, izgubio je Miloš Madžarević, pobedivši pre toga borce iz subotičkog "Spartaka" i "Partizana" iz Beograda. Takođe, u kategoriji do 97 kg, Marko Savić se morao zadovoljiti srebrnom medaljom nakon poraza od reprezentativca Petrakovića iz somborskog "Sokola", savladavši predstavnike beogradskih klubova "Dorćol" i "Radnički".
Nemanja Gligorić nakon sjajne pobede rezultatom 8:0 u osmini finala kategoriji do 77 kg, gubi četvrtfinalnu borbu i ne dobija priliku da se bori za medalje. Takođe, ni Nikola Lukić u 82 kg, nakon poraza u prvoj borbi rezultatom 18:20, ne dobija priliku da se kroz repasaž bori za bronzu.