24 June 2017

Извештај са ЕП у рвању за старије пионире одржаног од 19. до 21. маја у Београду


Протеклог викенда у Београду је одржано прво Европско Првенство у рвању за узраст старијих пионирки и пионира до 15 година.
У конкуренцији девојчица наступило је 142 такмичарке из 21 земље а боје Србије су браниле две чланице „Витеза“, Наташа Петровић и Марија Жабаљац. Наташа је после победе у првом колу изгубила од представнице Турске која се је касније домогла бронзане медаље. У коначном пласману Наташа је освојила 9. место док је Марија заузела 12. место. Иако још увек млађе пионирке наше такмичарке су се храбро бориле против старијих и искуснијих ривалки. Наташина победа је уједно и прва победа за нашу репрезентацију на ЕП.
          У грчко-римском стилу наступило је 236 такмичара из 21 земље а Шабац је имао три своја представника у репрезентацији Србије. Момчило Гајић је у категорији до 53 кг у првом колу изгубио од представника Естоније и ту завршио такмичење, заузевши 21. место од 26 учесника, док је Илија Петровић до 85 кг у првом колу "тесно" изгубио од Мађара са 6:8, што је било довољно за коначно 12. место од 22 учесника.
Најзначајнији резултат, и једину медаљу за Србију на овом првенству донео је наш Угљеша Гајић у категоруји до 73 кг, освојивши сребрну медаљу, чиме је оправдао очекивања и потврдио да је један од најталентованијих пионира у Европи, у својој категорији. Након три победе над представницима Словачке, Мађарске и Турске, поклекао је у финалној борби пред рвачем из Русије.
            Као део стручног штаба на овом такмичењу био је и наш тренер Иван Гладовић.

           Уз огромно задовољство и похвале са свих страна, Угљеша је најавио да ће уз овакав рад и залагање сигурно бити узданица српског рвања и један од наследника данашњих шампиона.



















































foto: © http://www.u-klinchu.rs




Gostovanje u emisji "Jutrenje" na RTV Šabac.