24 June 2017

"Trofej Zmaja", "President cup" i "Makedonski biser"

Za nama je bogat rvački vikend. U subotu 10.06. su takmičari "Viteza" učestvovali na "Trofeju Zmaja" u Sremskoj Kamenici, odakle su se vratili sa tri medalje. Uglješa Gajić zlato, Marko Žabaljac srebro a Viktor Gajić i Vuk Žabaljac bronzane medalje.
Narednog dana u Beogradu je održan Međunarodni turnir "President cup" na kome je učestvovalo oko 300 takmičara iz 11 država. Šapčani su se vratili sa pet medalja, Ilija Petrović i Momčilo Gajić su osvojili zlata, dok su se Uglješa Gajić i Nemanja Gligorić izgubili finalne borbe i morali zadovoljiti se srebrnim medaljama, a Nadežda Trifunović je bila treća.
Tokom vikenda je u Makedoniji održan UWW turnir "Makedonski biser". U Štipu je u sklopu turnira, na kome je učestvovao i naš Aleksandros Gosta, organizovano i praktično polaganje ispita za dobijanje međunarodne sudijske kategorije, na kome je učestvovao naš sudija Marko Panović i prikazao odlično suđenje na turniru, a odluku o tome da li će dobiti međunarodno sudijsko zvanje odlučiće sudijska komisija Svetske rvačke federacije (UWW) do kraja godine.
Sledećeg vikenda Uglješu u sklopu kadetske reprezentacije očekuje turnir u Zagrebu a zatim i nastup u Subotici na turniru "Refik Memišević".





























foto: © http://www.u-klinchu.rs