16 January 2022

Prvenstvo Srbije za seniore u slobodnom stilu i rvanju za žene, 27. MT "Jovan Bogić - Pufika", Kanjiža i Novi Sad 2021.

Vojvođanska rvačka akademija u Kanjiži je u subotu 11. decembra ugostila učesnike Prvenstva Srbije za seniore i seniorke u slobodnom stilu.
“Vitezovi” su nastupili sa šest takmičara i jednom takmičarkom, i osvojili dve medalje.
U kategoriji do 86 kg, neprikosnoveni Uroš Madžarević je petu godinu za redom nadmoćno savladao sve svoje protivnike, ne dovodeći u pitanje osvajanje titule državnog prvaka. Uroš je u prolećnom delu sezone osvojio i bronzanu medalju na Prvenstvu srbije za mlađe seniore do 23 godine u grčko-rimskom stilu.
Momčilo Gajić je u kategoriji do 70 kg, nakon prošlonedeljne titule prvaka Srbije u grčko-rimskom stilu, odličnim rvanje nastavio niz osvajanjem broznane medalje.
Do borbi za medalje ovoga puta nisu stigli Jovana Lazić, Nikola Lukić, Aleksandar Savić, Mihailo Mitrović i Ilija Petrović.
Njihove mlađe kolege, nastupale su u Novom Sadu na tradicionalnom 27. memorijalnom turniru “Jovan Bogić – Pufika”, na kome su Dušan Lukić i Kosta Marjanović osvojili bronzane medalje.
Ovim takmičenjima je završena rvačka sezona u Srbiji, više nego uspešna za šabački klub, koji je osvojio 79 medalja, od toga 21 na državnim prvenstvima a kao kruna je povratak u Super rvačku ligu Srbije.