22 October 2012

Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku 2012.

Na šabackoj plaži "Stari grad" a u okviru manifestacije plivački maraton "Jarak-Šabac", održano je III Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku za sve uzraste. Relativno nova rvačka disciplina koja zbog svoje jednostavnosti i atraktivnosti pobudjuje pažnju ljubitelja sporta širom sveta, nije ostavila ravnodušnu ni šabačku publiku koja je znatiželjno posmatrala borbe i bodrila domaće rvače. 
Učestvovalo je 65 rvača iz 10 klubova a takmičari domaćina RK "Vitez" potvrdili su dominaciju u rvanju na pesku i kao i proše godine, i ove postali najuspešnija ekipa. Medalje za "Vitez" su osvojili pioniri Momčilo i Uglješa Gajić, Vukašin Čonjagić, Luka Gligorić, Nemanja Savić, Nikola Petrović, kadeti Miloš Pantelić, Miloš Stanimirović i Dejan Čikarić, juniori Aleksandar Isailović i Goran Pajić i seniori Djordje Petrović, Igor Radosavljević, Miroljub Ručnov, Aca Stanojević i Marko Panović. Najuspešniji takmičar Prvenstva je Milan Marković iz RK "Mladost" iz Valjeva. 
RK" Mladost" iz Pocerskog Dobrića je imao najuspešniju ekipu u mladjim selekcijama a medalje su osvojili Nikola Jovanović, Lazar Milinković, Vlastimir, Predrag, Aleksandar i Nikola Srnić, Saša Nikolić i Djordje Vujković.

beach wrestling serbia