14 October 2013

I Rvačka liga Srbije, II kolo, 2013. godine

U nedelju 13. oktobra Rvački klub "Vitez" je u okviru II kola I RLS u grčko-rimskom stilu, u sali Medicinske škole, ugostio takmičare "Radničkog" iz Beograda. Kao debitant i najmladja ekipa u najvišem ligaškom takmičenju, Šapčani nisu uspeli da na svom terenu savladaju ekipu sa Crvenog krsta, rezultat je bio 5:2 za goste. Posle prošlonedeljnog poraza od favorizovanog "Radničkog" iz Kragujevca, za koga nastupaju tri bivša seniorska reprezentativca, očekivalo se da "Vitez" može da iznenadi "Krstaše" ali iskusni Beogradjani to nisu dozvolili.
U kategoriji do 55 kg domaći nisu imali predstavnika tako da su tu već gubili 1:0. Do izjednačenja je došlo u sledećoj kategoriji do 60 kg gde je Dalibor Karamarković tušem savladao Đukanovića iz "Radničkog", u kategoriji do 66 kg nakon bacanja i vođstva od 3:0, domaći su se ponadali da mladi Penjov može iznenaditi iskusnog Dešića ali do toga nije došlo i "Radnički" je poveo sa 2:1. Borbeni Vitomir Dokić i pored velike želje, nije uspeo da savlada bivšeg reprezentativca u kategoriji do 74 kg Marka Devčića kao ni Marko Štiklica gostujućeg Markovića u kategoriji do 84 kg, gde je posle rezultata od 4:1 za "Radnički" bilo jasno da bodovi odlaze iz Šapca. U kategoriji do 96 kg juniorski reprezentativac Janković je savladao Karajića i doneo "Vitezovima" drugi bod. Konačan rezultati od 5:2 postavio je iskusni Dejanović u kategoriji do 120 kg, koji izgubljenu borbu protiv domaćeg Grujića u zadnjih 10 sekundi preokrenuo u svoju korist.
Mladoj ekipi "Viteza" ostaje da svoju šansu traži u nastavku sezone i stiče jako bitno iskustvo. Sledećeg vikenda odlazi u goste ekipi "Potisja" iz Kanjiže.
 
 R. K. "Vitez"
 
 R. K. "Radnički" Beograd
 
 
 Dokić - Devčić, 74 kg
 
 
 Štiklica - Marković, 84 kg
Grujić - Dejanović, 120 kg