17 October 2013

Otvorena sportska sala u MZ Žika Popović

U domu Mesne zajednice Žika Popović u Šapcu, danas je svečano otvorena sala namenjena borilačkim sportovima. Prostor je multifunkcionalan, tako da ga mogu koristiti i mališani Predškolske ustanove. U ukupnoj investiciji, vrednosti 600.000 dinara, učestvovali su JP „Sportski centar Šabac“ i Rvački savez Srbije. Uređenje prostora od skoro 200 kvadratnih metara počelo je na proleće ove godine. Fizičke radove, bez naknade, izvodili su članovi Rvačkog kluba „Vitez“, što je bila znatna ušteda u ukupnim troškovima.
Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić podsetio je da je do skoro sala u MZ Žika Popović bila neuslovna, a danas je ovaj prostor teško prepoznati.
- Činjenica da smo u rekonstruisanom prostoru, potpuno prilagođenom potrebama sportista, još jednom potvrđuje opredeljenje lokalne vlasti da ispunjava obećanja data građanima i govori u prilog tome da je prioritet u radu šabačke lokalne samouprave rešavanje konkretnih problema sugrađana. Uveren sam da je ulaganje u uređenje prostora za potrebe mladih i sportista najbolja investicija. Naš osnovni zadatak i primarni cilj u radu je da obezbedimo uslove i sadržaje koji oplemenjuju prostor i život Šapčana, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Svečanom otvaranju sale, imeđu ostalih, prisustvovali su Željko Trajković i Milorad Dokmanac, predsednik i generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije.
Pored prostora za treniranje, u sastavu sportske sale su dve svlačionice i mini teretana.





Vest i fotografije preuzete sa: