01 October 2024

Prvenstvo Balkan, Grčka 2023.

U periodu od 04. do 07. maja grčki grad Sidirokastro je bio domaćin Prvenstva Balkana za rvačice i rvače uzrasta pionira do 15 godina i kadeta.Rvački klub "Vitez" je u konkurenciji devojčica do 15 godina predstavljala Ivana Gajić u kategoriji do 50 kg, dok je kod dečaka to bio Arijan Alija u kategoriji do 75 kg, vrativši se sa dve osvojene medalje.
Ivana Gajić je uspela da odbrani titulu prvakinje Balkana osvojenu prošle godine u Bukureštu. Ubedljivim pobedama protiv Lazarove iz Bugarske i Zemunićeve iz Hrvatske, obezbeđuje plasman u finale, gde tušem pobedjuje Stoicu iz Moldavije i osvaja zlatnu medalju. Ivana je ovim rezultatom obezbedila učešće na prvenstvima Evrope za uzrast pionirki u Mađarskoj, i kadetkinja u Albaniji.
Arijan je u 1/8 finala savladao Leonidakisa iz Grčke, u 1/4 finalu Botonda iz Rumunije, da bi bio poražen u 1/2 finalu od Kona iz Moldavije. U odličnoj borbu za bronzanu medalju, punoj preokreta, savladao je domaćeg takmičara Ksourasa i osvojio svoju prvu reprezentativnu medalju.