04 October 2024

Prvenstvo Srbije za pionire U13 i kadete U17, Subotica 2024.

Subota 20. aprila je bila rezervisana za Prvenstvo Srbije u grčko-rimskom stilu za uzrast pionira do 13 godina i kadeta do 17. U odličnoj organizaciji RK "Spartak" takmičilo se 203 borca iz 26 klubova.U konkurenciji pionira šabački borci su osvojili dve medalje, Lazar Radin do 70 kg i Pavle Đunisić do 80 kg su osvojili bronzane medalje dok je Georgij Damnjanović do 37 kg izgubio borbu za treće mesto.
Kod kadeta Arijan Alija do 80 kg je posle osvajanja titule u uzrastu starijih pionira, postao i kadetski prvak nakon odlične 4 borbe, savladavši starije i iskusnije rvače. Matija Đurić do 45 kg je bio drugi dok su Kosta Marjanović i Teodor Petrović do 65 kg bili nadomak medalja, izgubivši borbe za bronze.
U nedelju 21. aprila Vojvođanska rvačka akademija je ugostila superligaše, gde su odrvana tri poslednja kola prvog dela sezone. "Vitez" je u 3. kolu izgubio od beogradskog "Radničkog" rezultatom 2:6, a pobede su ostvarili Gajić Uglješa i Todosijević Stefan. U 4. kolu je savladana "Senta" rezultatom 5:3 a od svojih protivnika su bili bolji Tolić Milan, Uglješa Gajić, Gligorić Nemanja, Todosijević Stefan i Petrović Ilija. U 5. kolu "Vitez" je rvao nerešeno 4:4 sa domaćim "Potisjem" pobedama Gligorić Nemanje, Todosijević Stefana, Savić Marka i Petrović Ilije.